Kevät on mennyt vähän eteenpäin (mut heiiii, lämpöä kiitos) ja pihassa on tullu puuhailtua vähän sitä sun tätä. Nyt kun ulkona on tuommoin harmaa keli ettei sinne huvita mennä puuhastelemaan ja lihakset huutaa hoosiannaa eilisen jäljiltä ja vauveliini nukkuu, lienee sopiva aika päivittää blogia ;) 

 

Laitan kuvia jo viime kesältä niin näkee vähän miten homma edistyy ;) Etupihaa siis viime vuoden keväältä: 

IMG_0067.jpg

Tuossa oli vielä toissa syksynä valtava idänvirpiangervo (tai siis montakin), jonka jäljiltä jäi suuri multa-alue. 

 

IMG_0068.jpg

 

HerraMies teki meille terassin ja näköjään kaivuuhommat puskan kohdalta ovat edenneet. Tämä kuva lienee huhtikuun loppua. Muistan että toppi päällä kaivoin tuota kukkapenkkiä ja ihmettelin, että eipä ole ennen huhtikuussa tullut moisessa vaatetuksessa pihahommia tehtyä.

IMG_0124.jpg

Kuvan etualan kukkapenkin tein edellisenä kesänä. Sekin on vähän muuttunut muutaman vuoden aikana ;) Siitäkin kuvia tuonempana.

 

IMG_0129.jpg

Pensaan paikka saanut jo vähän kasvustoakin ;) Samoin terassin edusta:

IMG_0130.jpg

 

IMG_0134.jpg

 

Kesä vähän edennyt. Kasvit kasvanu ja reunuksetki tullu aikanaa:

IMG_0155.jpg

IMG_0204.jpg

 

IMG_0172.jpg

IMG_0242.jpg

 

Mainitsin jo jossakin vaiheessa tästä kukkapenkistä. Ekana vuonna se näytti tältä:

IMG_2342.jpg

Ja seuraavana (eli viime kesänä):

IMG_0207.jpg

 

Siirrytäänpäs sitten tähän vuoteen... Toukokuun alkupäivinä näytti tälle:

IMG_0791.jpg

IMG_0794.jpg

IMG_0793.jpg

 

Jotain uuttakin kerinnyt tulla äitienpäivän aikoihin:

IMG_0853.jpg

Tuo "hevosenkengän"muotoinen penkki oli taas niitä extempore juttuja. Aloin kaivamaan vailla mitään ideaa, mitä penkkiin tulee tai edes minkä muotoin siitä tulee. Nyt se sitten kesän aikana saa kasvustoa perennojen lisäksi viime vuoden talvehtineista juurakoista. Keskellä tuli pionien seuraksi kärhöjä ja ruusu:

IMG_0859.jpg

 

Siinnä näkyy taustalla jo uusin projekti... Eli siis eilisen hommia. Minimuotoinen "metsäpuutarha". Kaikki lähti siitä, että tarttin korkeita köynnöstukia, joita en löytäny mistään tai sitten jos löysin, maksovat ihan turkasesti. HerraMiehen kanssa sitten asiaa kun ihmeteltiin, niin keksittiin että moinenhan voidaan itse rakentaa metalliverkosta (mitähän hittoa se olikaan nimeltään...). Noh, alunperin tarkoitus oli että muotoillaan siitä kolmio, joka tulee pystyyn mutta toteutusvaiheessa idea muuttui köynnöskaareksi ja lopulta sitten sai paikakseen kulman joka on enemmän ja vähemmän ollut hoitamaton. Viime keväältä tämä kuvatus:

IMG_0136.jpg

Ja tältä keväältä:

IMG_0811.jpg

Ja sitten eilisen hommailua (kuvissa näyttää ikävästi siltä kuin mitään ei olisi tehty, mutta kyllä siihen vaan sai aika monta tuntia aikaa käyttää... Harvinainen ikävää kohtaa kaivaa maata ;) Juurakkoa ja savea riittää vaikka kuinka :D

IMG_0860.jpg

Monttua jos jonkinlaista ja köynnöskaaren alta on kirjokanukka jo kaivettu pois.

 

Istutusten jälkeen:

IMG_0867.jpg

IMG_0872.jpg

Kirjokanukka pääsi tuonne naapurin ja meidän rajalle. Muutama rodo istututettu taustalle ja köynnöskaareen neljä erilaista kärhöä ja muutama orvokki väriksi. Kunhan ilmat lämpenee niin tarkoitus olisi laittaa tuohon vielä päivänsini molemmin puolin ja jotakin matalaa kesäkukkaa.

 

IMG_0814.jpg

IMG_0853.jpg

Siitä se etenee...

Sivulle pihalle laitettiin kaksi päärynäpuuta lisää, jotka saatiin kihlajaislahjaksi:

IMG_0841.jpg

IMG_0835.jpg

IMG_0838.jpg

Kunhan kukat avautuvat, niin tarvinnee niistäkin ottaa kuva :D 

 

Vaikka välillä tuntuu, ettei mitään saa aikaseksi, niin onneksi kuvia on tullut otettua matkan varrelta niin näkyy, et kyl aina jotain tapahtuu. Harmi, ettei alku tilanteesta tullut otettua kuvia ;)